Fortsättningskurs

Folkarpsgård

Den lilla kursgården på landet

Vi startar nya hundkurser vår och höst!

Vi jobbar med positivförstärkning. Detta blir till arbetsglädje för både dig och din hund.

Fortsättningskurs

 

 

För dig som redan gått kurs men vill lära dig mer.

Mer om hundspråk och etologi.

Mer klickertänk i olika situationer.

 

Vi jobbar med avståndslydnad, kort och långlina, moment/delmoment - att dela upp svåra moment i mindre delar och sen sätta ihop dem, träningsdagbok. Som teoriavsnintt blir det mer hundspråk och mer etologi. Vi jobbar mycket med deltagarnas egna önskemål!

 

Vt 2014 kör vi inrikting mot tävlingslydnad!

Oavsett vad du vill tävla i för gren.

 

Vi träffas 6 ggr under terminen. Pris: 800 kr

 

Välkommen med din anmälan!

Klickerträning

 

Klickerträning är uppbyggd på positiv förstärkning. Hunden använder sin hjärna för att lista ut vad det är du vill att den ska göra. Detta medför en djupare kunskap hos hunden samtidigt som du på ett roligt sätt kan träna smådetaljer som tex vid fot. Dessutom går inlärningen snabbare.

Man kan använda klickerträning vid alla delar av hundträningen. Det gäller att bli duktig på att klicka vid rätt tillfälle och att dela upp svåra moment i mindre delar. Dessa övas var och en för sig för att sedan sättas ihop. Vi använder oss av baklängeskedjning av de små delmomentet så att det blir en lång händelsekedja. Klickern används vid inlärning av nya moment eller vid finputsning/uppgradering av gamla moment.

Retrieverjakt

 

Våra retrievers är avlade för att jobba nära oss i samarbete. De älskar att bära saker i munnen. De arbetar med att spåra upp och apportera mindre vilt tex fåglar under klappjakter. Hunden älskar detta arbete.

 

Vill man inte hantera vilt kan man få en retriever att apportera det mesta. Har du en retriever och vill prova på eller börja träna i en grupp, så hör av dig.

Hundkurser

  • Grundkurs
  • Valpkurs
  • Fortsättningkurs
  • Klickerkurser
  • Kantarellsök
  • Aktiveringskurs
  • Retreiverjakt
  • Spårkurs

 

Mer information

Besök oss på facebook.

Gilla oss och få senaste nytt.

Vi har aktiviteter utöver vår kursverksamhet som uppdateras där.