Retrieverjakt-internathelg

Folkarpsgård

Den lilla kursgården på landet

Apportering med Flatcoated retrievers på Folkarpsgård. Träningshelg med olika träningsmoment!

 

Apportering - internathelg

 

Under vår Retrieverhelg-Grund lär du dig grunderna i apporteringsträningen. Om du vill använder du klicker till de svårare momenten som tex. avlämning av apporterna.

 

Du får tips på hur du tränar in de olika momenten som apporteringen består av. Vi jobbar med delmoment som tränas var för sig som sedan ska sättas ihop till en lång kedja.

 

Under vår Retrieverhelg-Avancerad jobbar vi med olika stationer, upplagt liknande ett jaktprov. Vi får feedback, tips och ideer på hur vi ska träna vidare med hunden.

Boendet med kaffe, frukost, lunch och middag ingår i priset. Man delar rum med andra deltagare och hundar.

 

Kursen går lördag till söndag.

 

Välkommen med din anmälan!

 

Klickerträning

 

Klickerträning är uppbyggd på positiv förstärkning. Hunden använder sin hjärna för att lista ut vad det är du vill att den ska göra. Detta medför en djupare kunskap hos hunden samtidigt som du på ett roligt sätt kan träna smådetaljer som tex vid fot. Dessutom går inlärningen snabbare.

Man kan använda klickerträning vid alla delar av hundträningen. Det gäller att bli duktig på att klicka vid rätt tillfälle och att dela upp svåra moment i mindre delar. Dessa övas var och en för sig för att sedan sättas ihop. Vi använder oss av baklängeskedjning av de små delmomentet så att det blir en lång händelsekedja. Klickern används vid inlärning av nya moment eller vid finputsning/uppgradering av gamla moment.

Retrieverjakt

 

Våra retrievers är avlade för att jobba nära oss i samarbete. De älskar att bära saker i munnen. De arbetar med att spåra upp och apportera mindre vilt tex fåglar under klappjakter. Hunden älskar detta arbete.

 

Vill man inte hantera vilt kan man få en retriever att apportera det mesta. Har du en retriever och vill prova på eller börja träna i en grupp, så hör av dig.

Hundkurser

  • Grundkurs
  • Valpkurs
  • Fortsättningkurs
  • Klickerkurs
  • Kantarellsök
  • Aktiveringskurs
  • Retreiverjakt
  • Spårkurs

 

Mer information

Besök oss på facebook.

Gilla oss och få senaste nytt.

Vi har aktiviteter utöver vår kursverksamhet som uppdateras där.