Retrieverjakt-träning

Folkarpsgård

Den lilla kursgården på landet

Apportering med Flatcoated retrievers på Folkarpsgård. Träningshelg med olika träningsmoment!

 

Aktivitet ger glädje

 

 

Våra retrievers älskar att apportera. Detta märks i fart och koncentration vid tränigen. Vill du vara med och träna i ett amatörgäng så hör gärna av dig. Vi tränar för att det är roligt och framförallt för att hunden tycker det är roligt. Om vi kommer så långt att vi kan börja tävla så blir det en extra bonus.

 

Vi tränar mest under helger/ledigheter och bestämmer från gång till gång vilket datum det passar oss. Vi försöker ge varandra råd och stöd. Kompisträning alltså! Ingen kurs!

 

Vill du vara med? Hör av dig!

Klickerträning

 

Klickerträning är uppbyggd på positiv förstärkning. Hunden använder sin hjärna för att lista ut vad det är du vill att den ska göra. Detta medför en djupare kunskap hos hunden samtidigt som du på ett roligt sätt kan träna smådetaljer som tex vid fot. Dessutom går inlärningen snabbare.

Man kan använda klickerträning vid alla delar av hundträningen. Det gäller att bli duktig på att klicka vid rätt tillfälle och att dela upp svåra moment i mindre delar. Dessa övas var och en för sig för att sedan sättas ihop. Vi använder oss av baklängeskedjning av de små delmomentet så att det blir en lång händelsekedja. Klickern används vid inlärning av nya moment eller vid finputsning/uppgradering av gamla moment.

Retrieverjakt

 

Våra retrievers är avlade för att jobba nära oss i samarbete. De älskar att bära saker i munnen. De arbetar med att spåra upp och apportera mindre vilt tex fåglar under klappjakter. Hunden älskar detta arbete.

 

Vill man inte hantera vilt kan man få en retriever att apportera det mesta. Har du en retriever och vill prova på eller börja träna i en grupp, så hör av dig.

Hundkurser

  • Grundkurs
  • Valpkurs
  • Fortsättningkurs
  • Klickerkurs
  • Kantarellsök
  • Aktiveringskurs
  • Retreiverjakt
  • Spårkurs

 

Mer information

Besök oss på facebook.

Gilla oss och få senaste nytt.

Vi har aktiviteter utöver vår kursverksamhet som uppdateras där.